18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Gessler w Herbach w La Costa / Bistro Bochenek. Kuchenna Rewolucja się udała? [ZDJĘCIA]

Weronika Skupin
Magda Gessler w Herbach
Magda Gessler w Herbach Fot. TVN/print screen zwiastuna
Magda Gessler w Herbach. Restauracja La Costa to kolejne miejsce, do którego zawitała Magda Gessler z programem TVN Kuchenne Rewolucje. Właściciel, Faustyn Surowiec tak skomplikował menu, że dla gości stało się kiczowate. Choć wybór jest duży, kulinarny miszmasz spowodował, że konieczna okazała się pomoc Magdy Gessler.

Magda Gessler w Herbach. Pizzeria La Costa z sałatkami w ananasie, niezbyt apetycznymi zdjęciami potraw na internetowym profilu i z kiczowatym wystrojem odstraszała klientów. W dodatku menu wydawało się za bardzo skomplikowane. Faustyn Surowiec, właściciel, łączył smaki w sposób, którego goście się obawiali. Sam rzadko zaczął bywać w restauracji. W końcu poprosił o pomoc Magdę Gessler. Co zastała? Ciasto na pizzę skwaszone, zeschnięte z wierzchu i przerośnięte - czytamy w zapowiedzi programu Kuchenne Rewolucje.

Znana restauratorka zmieniła wystrój wnętrza, a także uprościła i zarazem urozmaiciła menu lokalu La Costa o pozycje, które miały przyciągnąć głodnych klientów.

Co znajdziemy w menu? Tego nie zdradza nawet sam właściciel. W internecie można znaleźć nieaktualną kartę, a w niej m.in. chickenburgera za 6 zł, schabowego, rybę lub filet z kurczaka z dodatkami za 13 zł, gyrosa z dodatkami za 15, tortillę za 9 zł, sałatkę greką za 8 zł, czy też puchar lodowy za 7 zł. Pizze można tam było kiedyś dostać w cenie od 10 do 32 zł.

Zmianie miała ulec także nazwa, ale jak usłyszeliśmy w restauracji, wciąż jest to pizzeria La Costa. Choć ekipa Kuchennych Rewolucji zawitała do Herbów kilka miesięcy temu, a Magda Gessler zdążyła ponownie odwiedzić restaurację, lokal ma wciąż niezmienioną nazwę.

Czy teraz właściciel trochę częściej odwiedza restaurację, czy gości jest więcej? – Nawet tego nie zdradzę. Wszystkiego telewidzowie dowiedzą się z dzisiejszego odcinka. Mogę powiedzieć jedynie, że zmianie uległa karta dań i wystrój - podsumowuje Faustyn Surowiec.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na czestochowa.naszemiasto.pl Nasze Miasto