Oprócz wyśmienitych dań i wypieków w Dąbrowie Zielonej panie z KGW przygotowały też „jadalne” ozdoby: m.in. tulipany z pomidorków, serka i szczypiorku oraz kurczaki z jajek. Na stołach znalazły się także ciasta w kształcie baranków wielkanocnych. Największe zainteresowanie wśród gości i oglądających wzbudziły baranki zrobione z kalafiora i czarnych oliwek.
A już w najbliższą sobotę kolejne prezentacje. W Opatowie w pow. kłobuckim odbędzie się IV Powiatowa Prezentacja Tradycji Wielkanocnych.
Jak kupić dobry miód? 7 kroków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?