Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
„Parzenie” na zimno to metoda pozwalająca na wydobycie z...
fot. Luis Reyes on Unsplash

Pyszne słodkie napoje, które nie tuczą? To możliwe!

Cold brew

„Parzenie” na zimno to metoda pozwalająca na wydobycie z liści niesamowitego smaku i aromatu oraz zachowanie maksymalnie dużo walorów odżywczych charakterystycznych dla herbaty. Cold brew można przygotować z każdego rodzaju herbaty (zielonej, czarnej, czerwonej), a nawet ze zmielonej kawy! Jedyne, czym trzeba dysponować to czas.

Do dzbanka (lub dużego słoika) należy wsypać ok. 1 łyżki liści na każde 250 ml zimnej wody. Tak przygotowaną miksturę trzeba przykryć talerzykiem i wstawić do lodówki na min. 3 godziny, a najlepiej całą noc. W ten sam sposób można przygotować również kawę. Proporcje to ok. 2 łyżeczki mielonych ziaren na szklankę. Do smaku można dodać stewii lub mleka.

Zobacz również

Bytomianie w ostatniej chwili wypuścili zwycięstwo z rąk ZDJĘCIA KIBICÓW I MECZU

Bytomianie w ostatniej chwili wypuścili zwycięstwo z rąk ZDJĘCIA KIBICÓW I MECZU

Reprezentant Polski na wakacjach z żoną i bliskimi. Szybki wypad w stronę słońca

Reprezentant Polski na wakacjach z żoną i bliskimi. Szybki wypad w stronę słońca

Polecamy

Garbarnia Kraków idzie za ciosem

Garbarnia Kraków idzie za ciosem

Wyniki, strzelcy 21. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej [20/21 kwietnia 2024]

Wyniki, strzelcy 21. kolejki 5. ligi kujawsko-pomorskiej [20/21 kwietnia 2024]

Nagrodzone kreatywne pomysły młodych jaślan [ZDJĘCIA]

Nagrodzone kreatywne pomysły młodych jaślan [ZDJĘCIA]