Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smorodinówka

[email protected]
sxc.hu
Potrzebne: czarne porzeczki, wódka, spirytus, cukier

Składniki
• 1,5 kg czarnych porzeczek
• 1,5 l wódki czystej
• 300 ml spirytusu
• 30 dag cukru

Owoce umyć i oczyścić z szypułek. Włożyć do słoja, przesypać cukrem. Słój zamykamy i ustawiamy na miesiąc w nasłonecznionym miejscu.

Następnie sok zlewamy i wstawiamy do lodówki na trzy tygodnie, owoce w słoju zalewamy wódką i odstawiamy na ten sam czas.

Po trzech tygodniach nalewkę przelewamy do innego słoja i mieszamy z odstawionym wcześniej sokiem. Dodajemy spirytus, słój zamykamy i odstawiamy na dwa miesiące.

Potem nalewkę przelewamy do butelek i odstawiamy na trzy miesiące.

Inne przepisy na alkohol


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto