Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ...
fot. Hulki Okan Tabak/unsplash.com

Te warzywa na grilla są najsmaczniejsze! Sprawdź, które wybrać i ile minut piec je na ruszcie. Zobacz sposoby na pyszne grillowane warzywa

Pomidory

Pomidory nie należą do często grillowanych warzyw, ponieważ niektóre odmiany i zbyt dojrzałe okazy łatwo rozpadają się na ruszcie. Dlatego do pieczenia warto wybrać mniejsze i bardziej jędrne okazy, najlepiej pomidorów gruntowych. W zależności o konsystencji miąższu na ruszcie można położyć połówki skórą do dołu albo pomidorki cherry wraz z gałązką, koniecznie ponakłuwane. Najbezpieczniej jednak umieścić je na tacce, by nie „uciekła” ich zawartość. Czas pieczenia to zwykle 4-6 minut.

Zobacz również

Ważne oświadczenie Jolanty Fraszyńskiej. "Mój coming out"

Z OSTATNIEJ CHWILI
Ważne oświadczenie Jolanty Fraszyńskiej. "Mój coming out"

Sława Sławno kontra Iskra Białogard - majówkowa kolejka okręgówki. Zdjęcia, wideo

Sława Sławno kontra Iskra Białogard - majówkowa kolejka okręgówki. Zdjęcia, wideo

Polecamy

Soczysty cheeseburger jak z amerykańskiego baru. Zrób na grillu i podaj gościom

Soczysty cheeseburger jak z amerykańskiego baru. Zrób na grillu i podaj gościom

Ostatni moment na rozliczenie PIT za 2023 rok

Ostatni moment na rozliczenie PIT za 2023 rok

Czy można sprzedać samochód bez aktualnego przeglądu? Uwaga na pułapki

Czy można sprzedać samochód bez aktualnego przeglądu? Uwaga na pułapki