W ramach inicjatywy, podczas wakacji, odbędą się warsztaty wspólnego wykonywania przetworów z sezonowych owoców i warzyw, poprzedzone spotkaniem z dietetyczką oraz zajęcia rysunkowe. Efektem projektu będzie cyfrowa polsko-ukraińska publikacja, zawierająca kulinarne przepisy i rysunki potraw, wykonane przez dzieci i młodzież oraz zdjęcia autorów. Zachęcamy mieszkańców Legnicy do dzielenia się kulinarnymi recepturami, które przesyłać można na adres: [email protected]
W trakcie projektu zorganizowana będzie sąsiedzka, owocowo – warzywna wymiana produktów, która umożliwi wykonanie przetworów na zimę i ograniczy konsumpcjonizm. Inicjatywa przyczyni się do wzrostu świadomości żywieniowej uczestników. Zadanie zakończymy otwartym piknikiem pt.: „Śniadanie na trawie”, w trakcie którego odbywać się będą warsztaty plastyczno – ekologiczne m.in. wykonywania woskowijek oraz malowania eko-toreb z owocowo – warzywnym nadrukiem.
Głównym miejscem realizacji przedsięwzięcia jest Spółdzielczy Dom Kultury Atrium (ul. Pomorska 19). Więcej informacji o inicjatywie realizowanej do 15 września br., znaleźć można na: facebook.com/DomKulturyAtrium. Projekt realizowany w Programie Dolnośląskie Małe Granty ze środków budżetu Zarządu Województwa Dolnośląskiego.
Tanie linie trują! Ryanair i Wizz Air na czele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?